Made by Halmstad - Länken mellan skola och arbetsliv

Inspiration om spel och programmering i skolan

Kan man använda spelande och programmering i sin undervisning? Självklart! Under eftermiddagen den 19 augusti samlades ett 40-tal pedagoger från Halmstad för att bli inspirerade till att använda programmering och spel i skolan som ett komplement.

 

Linda Bengtsson, skolansvarig på KomTek i Halmstad berättade om olika program och idéer att använda från förskola till gymnasiet. Mycket häftigt var det nya ”Quirkbots” som kombinerar byggande och skapande med programmering på ett originellt sätt. Linda berättade också om KomTeks lådkoncept som innebär att skolor och pedagoger kan hämta en låda på ett teknik-tema på KomTek med allt material och all handledning klart som en service till alla lärare som vill jobba enligt KomTeks motto: Ha kul! Gör fel!

 

Elin Wadström, Sofie Andreasson och Jonathan Nyström från Zcooly fick genom sin workshop i spelprogrammerings-vertyget Scratch allas datorer att mjaua bedårande! Vi fick information och tips om olika verktyg och möjligheter med programmering och spel i skolan. Många elever upplever matematik i skolan som svår och tråkig men med hjälp av Zcoolys framtagna spel kan elever träna matte lekande lätt och spela spel samtidigt något som Jonathan Nyströ presenterade. Två flugor i en smäll! Zcooly vill hjälpa lärare att komplettera sin undervisning och locka till lärande.

 Zcooly1

 

Zcooly ordnade i somras tillsammans med KomTek ett sommarkollo där barn under en veckas tid fick lära sig att programmera och bygga upp spel i verktyget Scratch. Kollot hölls i KomTeks fina lokal på Vallås och var helt kostnadsfritt på grund av sponsring av Made by Halmstad.

Kontakt


Made by Halmstad

Projektledare Lisa Crona

Mail: lisa.crona@halmstad.se

Tel: 0727-139 729

Halmstads Näringslivs AB
Köpmansgatan 20 i Halmstad

Made by Halmstad drivs i samarbete mellan Utbildnings- och Arbetsmarknadsförvaltningen och Barn- och Ungdomsförvaltningen i Halmstads kommun